Att göra sitt allra bästa

Du vill vara så duktig som möjligt, självklart. Du tycker att alla borde anstränga sig lite mer och mest av allt du själv.. Men blir allt bättre?

Du behöver inte göra mer än ditt allra bästa. Men, tänker du då, om jag anstränger mig lite till, blir det inte bättre då? Nej, kanske i början, men inte i längden. Det första du drabbas av är att bli utmattad. Du blir trött och när du blir trött och märker att din ork inte riktigt finns där, då gör du ännu mer för att verkligen visa att du kan.

Det andra som kan hända är att du känner missnöje, med dig själv och med din omgivning. Du tycker aldrig att du åstadkommer tillräckligt, för eftersom du överskrider din inre gräns hela tiden så når du aldrig dit du vill. Din omgivning uppskattar inte heller din ansträngning, för de vet inte att du hela tiden gör mer än du borde.

Men hur då, göra mitt allra bästa, hur ska jag veta vad det är?

Det vet du själv och du ska också vara medveten om att ditt allra bästa varierar. En fin dag när du är utsövd och känner dig stark till kropp och själ då är ditt bästa på topp. Gläds åt det och känn hur mycket du orkar. En annan dag är allt sämre- du kanske är förkyld, har feber och har svårt att få tiden att räcka till allt. Då är ditt allra bästa lägre eller mindre än vid det andra tillfället. Gör ditt allra bästa för stunden och var nöjd med det. Känn efter om du har gjort ditt bästa, nöj dig med det.

Men jag vill ju utvecklas! Jag vill gå framåt inom mitt jobb, min idrott eller i andra sammanhang. Jo, det gör du- hela tiden- och kanske snabbare än innan.

För gör du alltid ditt allra bästa så kommer dina övre gränser att höjas, du kommer att hänga med i kropp och sinne och din utveckling kommer att vara beständig.

Så börja nu- gör ditt allra bästa

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *